Некласични фестивал класичне музике „НЕО“ од 6. до 30. јуна

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jun.2023, 07:32

Некласични фестивал класичне музике „НЕО“ од 6. до 30. јуна

Некласични фестивал класичне музике НЕО, седми по реду, одржаће се у Новом Саду од 6. до 30. јуна. Фото: PrtSc/Festivalneo.org/program-2023 Овогодишњи НЕО трепери у сазвучјима бечке класике, али и романтизма, те музике 20. века у којој се сусрећу и уметнички и фоклорни и популарни рок жанрови. У питању >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су композиције чија је вредност неупитна, па се може рећи да НЕО промовише класике различитих епоха.
На НЕУ ће се свирати камерна музика Моцарта, Бетовена, Брамса, Франка, оркестарски опуси Вагнера, Орфа, а биће и рок’н’рола из руку најмлађих музичара и, коначно, севдалинки чија исконска емоција никога не оставља равнодушним. Фестивал НЕО је и ове године домаћин старим знанцима и пријатељима. Ту је пре свега виолиниста Стефан Миленковић, са којим НЕО има неку „тајну“ везу.
Ту су и гудачки квартет Рубикон, као и јапански гости који су позвани захваљујући сарадњи са ЕУ-ЈАПАН Фестом. Једна сасвим посебна веза исткана је претходних година и са уметником севдаха, Божом Врећом, са којим ансамбл Камерата Нови Сад има иза себе остварене бројне наступе и снимке.
У најавном блоку НЕА, „У сусрет фестивалу“, наступиће Градски камерни оркестар Шлезингер из Крагујевца (уторак, 6. јун, Културна станица Свилара од 20 часова) и дуо клавира и виолончела на концерту под називом „Лудвиг“ (субота, 10. јун, Културна станица Свилара од 20 часова).
Отварање фестивала са Орфовом Кармином Бураном пратиће мото „О, Фортуна“, јер је срећа имати могућност стварања музике и њеног слушања, у временима која нису увек лака.
Фестивал НЕО и ове године поручује публици да се узда у праве вредности, да поштује традицију, али да буде отворена за новине. Јер све што је ново и вредно постаје временом класика. А у класици је кључ! Напомена: Улаз на све концерте је слободан, осим за концерте Стефана Мленковића 16. јуна и Божа Врећа 18. јуна.
Детаље о програму и сатници можете пронаћи ОВДЕ.
Trg Republike postao Dečiji trg! 66. Zmajeve dečije igre stigle na novosadske ulice (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Некласични фестивал класичне музике „НЕО“ од 6. до 30. јуна се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.