Синдикати позвали на нове протесте 6. јуна против пензионе реформе у Француској

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Maj.2023, 14:51

Синдикати позвали на нове протесте 6. јуна против пензионе реформе у Француској

Француски синдикати позвали су данас на нове масовне протесте 6. јуна против пензионе реформе председника Емануела Макрона. Фото: Танјуг/AP Photo/Aurelien Morissard Макрон је прошлог месеца подигао старосну границу за пензионисање за две године, са 62 на 64, упркос масовним штрајковима и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << протестима широм земље.
Макронова популарност је због тога опала на готово рекордно низак ниво забележен током протеста „Жутих прслука“ од 2018. до 2019. године због повећања пореза на гориво, пренео је Ројтерс.
Француска скупштина треба 8. јуна да расправља о нацрту закона који су поднели посланици опозиционе странке ЛИОТ да се поништи нови закон којим се подиже старосна граница за одлазак у пензију за две године.
Stere: Cilj Norveške da poveća vojni budžet na najmanje 2 odsto BDP-a do 2026.

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Синдикати позвали на нове протесте 6. јуна против пензионе реформе у Француској се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.