Катар признаје смрт око 500 радника током градње стадиона

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Nov.2022, 10:13

Катар признаје смрт око 500 радника током градње стадиона

Између 400 и 500 сезонских радника изгубило је живот током радова на организацији Светског фудбалског првенства у Катару, изјавио је данас катарски званичник укључен у организацију првенства. Фото: Unsplash/nazahery „Процењује се да их је око 400, између 400 и 500. Немам тачне бројке… Али >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и једна смрт је смрт превише”, рекао је британским медијима генерални секретар катарског Врховног комитета за испоруку и наслеђе Хасан ал-Тавади. Врховни комитет био је задужен за изградњу стадиона и друге инфраструктуре од када је Катар добио да буде домаћин првенства, а једини податак познат до сада био је да је 40 сезонских радника изгубило живот у периоду од 2014. до краја 2021. године.
Према подацима тог комитета, 37 смртних случаја није било директно везано за сам посао, попут срчаних удара, док су се три смрти догодиле ван радног места.
Катар је био на удару активиста за људска права, који су тврдили да сезонски радници раде у лошим условима, на високим пустињским температурама, као и да су били дискриминисани и да су имали проблема са исплатама и прековременим радом.
За Светско првенство у Катару изграђени су стадиони, метро линије и инфраструктура вредни 200 милијарди долара.
Tviter ukida kontrolu informacija u vezi kovida-19

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Катар признаје смрт око 500 радника током градње стадиона се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.