Око 50 одсто западног наоружања Украјини не стиже на време?

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Feb.2024, 16:37

Око 50 одсто западног наоружања Украјини не стиже на време?

Око 50 одсто западног наоружања Украјини не стиже на време, рекао је данас министар одбране те земље Рустем Умеров и упозорио да то утиче на ситуацију на фронту у рату са Русијом. Фото: Unsplash/Specna Arms „Пошто је ситуација увек динамична и увек се мења, 50 одсто наоружања не стиже на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << време“, рекао је Умеров на конференцији „Украјина. Година 2024“, дан након друге годишњице почетка рата.
Према његовим речима, оваква кашњења помоћи партнера „доводе до губитка људства и територија“ посебно имајући у виду руску „ваздушну супериорност“. „Ово је рат у којем савезничке снаге морају да изврше испоруке на време“, поручио је Умеров, преноси Униан.
Украјински министар одбране је рекао и да је Украјина већ припремила „моћан“ план за 2024. годину, који ће дати резултат.
„Чинимо све могуће и немогуће да направимо пробој. План за 2024. већ постоји. Не говоримо о томе јавно. Он је моћан, јак, даје не само наду, већ ће дати и резултате у 2024. години“, рекао је Умеров на конференцији „Украјина. Година 2024“, преноси Интерфакс Украјина.
Према његовим речима, рат Русије против Украјине је највећи рат од Другог светског рата. „Имамо линију фронта дужине 3.200 километара, имамо интензивна борбена дејства на линији фронта дужине 1.200 километара“, навео је Умеров.
Истакао је да је у току рад на утврђивању положаја, да је он координисан и да постоји заједничка група министарстава која је задужена за то.
„До сада смо опремили више од неколико хиљада упоришта, да не говорим колико и чега, ватрених положаја“, рекао је Умеров.
Према његовим речима, Русија је од почетка инвазије у фебруару 2022. године на Украјину испалила више од 8.000 хиљада пројектила.
Umerov: Činimo sve moguće i nemoguće da omogućimo proboj, imamo plan za 2024.

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Око 50 одсто западног наоружања Украјини не стиже на време? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.