Новак Ђоковић морао прилично да се помучи да дође до јубиларне, 400. победе на мастерсима

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Mar.2024, 13:01

Новак Ђоковић морао прилично да се помучи да дође до јубиларне, 400. победе на мастерсима

Новак Ђоковић је морао прилично да се помучи да дође до јубиларне, 400. победе на мастерсима. Фото: Танјуг/AP Photo/John Minchillo Александар Вукић из Аустралије, задржао га је на терену два сата и десет минута, али љубитељи тениса у Калифорнији ипак нису видели изненађење – Новак је славио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са 6:2, 5:7, 6:3.
На скоро пуном централном стадиону, капацитета 16.100 места, тениски навијачи у Индијан Велсу видели су Новака први пут још од 2019. године.
Новак је после меча за Тенис Ченел рекао да се добро припремао за турнир у Калифорнији. „Нисам играо дуже од пет недеља. Последњи меч пре овога био је у Аустралији, очигледно, било је ту мало и нерава, да ли ћу почети добро…
Тренирао сам добро, имао сам довољно времена да се спремим. И мислим да сам добро почео, добио сам, први сет са 6:2. Онда је Вукић појачао, одличан сервис, јаки форхенди, смањио је број неизнуђених грешака. Померио ме је уназад, био сам у дефанзиви, дао сам му више времена да маневрише са лоптом.
Ту игру јаких удараца довео је до савршенства крајем другог и почетком трећег сета, тада је меч био отворен, али онда сам нашао праве ударце. Узео сам му сервис и завршио меч у стилу“, каже Новак.
Упитан је и како успева да остане у тако сјајном расположењу и ван терена. „Добро питање, јер покушавам да ствари држим у равнотежи. Део мене је ватрени такмичар, који жели све да освоји, сваки меч и турнир. Морам да направим избор, да поштујем рутине, да будем дисциплинован, а да опет имам вољу. Истовремено покушавам да уживам, да дам пажњу активностима ван терена, стварима које нисам имао времена да радим 20 година.
Некако сам селективнији по питању бирања турнира, што ми даје времена да радим на распореду дужности ван терена, да гледам Лејкерсе или Јокића, да са породицом проводим време по Лос Анђелесу.
То је захваљујући томе што не морам да играм уводне турнире за Индијан Велс, то даје више времена, што је сјајно, тражим равнотежу, јер сам се понашао помало попут робота скоро 20 година, тако да уживам у свему“, додао је Ђоковић.
Још једном је причао и о искуству тренирања на УЦЛА универзитету. „Било је сјајно. Одавно сам желео да тренирам на УЦЛА, то ми је једно од омиљених места на свету за вежбање. Енергија колеџа је нешто сасвим другачије, осећате атмосферу уз те сјајне услове, фудбал, кошарка, тенис, све је ту једно до другог.
Ту су студенти, пролазе поред вас, иду на предавања, ту су тениски тимови, разговарају са тренерима, а може и да се тренира на УЦЛА фудбалским теренима, тако да ми је било лепо. Одувек сам волео дух колеџа, то је другачије од оног што имамо у Европи и остатку света, тај друштвени део, интеракција, позитивна енергија, воља свих да учествују и буду део тога.
Драго ми је да сам и ја могао да узмем нешто од тога, то је прави благослов“, искрен је Ђоковић.
Nikola Jokić postigao 26 poena u pobedi Denvera nad Jutom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новак Ђоковић морао прилично да се помучи да дође до јубиларне, 400. победе на мастерсима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.