Пентагон саопштио да Украјини шаље војну помоћ вредну 400 милиона долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jul.2023, 20:22

Пентагон саопштио да Украјини шаље војну помоћ вредну 400 милиона долара

Америчко министарство одбране саопштило је данас да ће Украјини послати нови пакет војне помоћи у вредности од 400 милиона долара. Фото: Wikimedia Commons/David B. Gleason Помоћ укључује „артиљерију и другу муницију, оклопна возила, противоклопно оружје и другу опрему која ће помоћи Украјини >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да се супротстави агресорском рату Русије“, наводи се у саопштењу Пентагона.
У оквиру овог пакета, украјинска војска ће добити додатну муницију за системе противваздушне одбране „патриот“ и за ракетне системе високе покретљивости ХИМАРС.
Поред тога, добиће противваздушне системе „стингер“.
„Сједињене Државе ће наставити да раде са својим савезницима и партнерима како би одговориле на потребе Украјине на бојном пољу и њеним дугорочним захтевима за безбедносном помоћи“, наводе из Пентагона.
SAD zvanično vraćene u UNESKO

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пентагон саопштио да Украјини шаље војну помоћ вредну 400 милиона долара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.