Гебрејесус: Болница Ал Амал у Гази нападнута 40 пута у месец дана

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Feb.2024, 20:06

Гебрејесус: Болница Ал Амал у Гази нападнута 40 пута у месец дана

Генерални директор Светске здравствене организације Тедрос Гебрејесус изјавио је данас да је болница Ал Амал у Гази нападнута 40 пута у месец дана. FOTO: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP „Од 22. јануара до 22. фебруара, болница је нападнута 40 пута. Убијено је најмање 25 особа“, написао је Гебрејесус >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на друштвеној мрежи X.
Додао је да се у болници и даље налази 31 пацијент.
Он је навео да су СЗО, Уједињене нације и Палестински Црвени полумесец стигли у опкољену болницу Ал Амал током викенда, као и да су пребачена 24 пацијента, укључујући трудницу и мајку и новорођенче.
„Болничари Палестинског Црвеног полумесеца били су малтретирани и понижавани док су напуштали болницу Ал Амал. Приведена су тројица болничара. Један је пуштен.
Апелујемо на хитно пуштање друге двојице и свих осталих задржаних здравствених радника“, навео је Гебрејесус.
Истакао је да се такве ситуације понављају и додатно одлажу и ометају испоруку помоћи за спасавање живота.
„Апелујемо на Израел да омогући трајан, безбедан и достојанствен пролаз за хуманитарне мисије. Апелујемо на прекид ватре“, поручио је генерални директор СЗО.
Jelen: Netanijahu da preduzme korake za jačanje ekonomije Zapadne obale

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гебрејесус: Болница Ал Амал у Гази нападнута 40 пута у месец дана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.