Пекинг: Температура први пут изнад 40 степени од 2014, оборен рекорд за јуни

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jun.2023, 10:47

Пекинг: Температура први пут изнад 40 степени од 2014, оборен рекорд за јуни

У Пекингу је данас, први пут од 2014. године, температура изнад 40 степени Целзијусових, а оборен је и рекорд за најтоплији дан у јуну од када су почела мерења. Фото: Танјуг/AP Photo/Andy Wong Метеоролошка станица на јужној периферији Пекинга забележила је данас 40,7 степен Целзијусових, што >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је прво прекорачење прага од 40 степени од 29. маја 2014. године.
Претходни рекорд забележен је 10. јуна 1961. када је измерено 40,6 степени Целзијусових. У Пекингу је данас на снази наранџасти метео аларм.
За кинеску престоницу метеоролози су издали упозорење на велику врућину током викенда, пренео је Ројтерс.
Север и исток Кине је прошле седмице погодио топлотни талас, готово две седмице раније него претходних година.
Наранџасто упозорење се издаје када максимална температура
прелази 40 степени у једном дану, или када максимална температура остаје изнад 37 степени током два узастопна дана.
Putin: U poslednje vreme kršeni principi Konvencije o biološkom oružju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пекинг: Температура први пут изнад 40 степени од 2014, оборен рекорд за јуни се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.