Банка Русије: У другом кварталу забележен раст БДП-а од 4,8 одсто међугодишње

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 14:15

Банка Русије: У другом кварталу забележен раст БДП-а од 4,8 одсто међугодишње

Раст руског БДП-а у другом кварталу 2023. године, од априла до јуна, износио је 4,8 одсто међугодишње, произилази из процене централне Банке Русије (БР). Фото: Танјуг/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File Као се наводи у Извештају о монетарној политици БР, централна банка очекује да ће руска економија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у трећем кварталу порасти за 3,6 одсто, а у четвртом кварталу за 1,5 одсто, преноси Комерсант.
„Економија се скоро сасвим опоравила од пада активности у пролеће 2022. године“, саопштила је БР.
Банка предвиђа да ће руски БДП у 2023. години порасти између 1,5 и 2,5 одсто, у 2024. години – између 0,5 одсто и 2,5 одсто, а у 2025. години – између 1,0 и 2,0 одсто.
Опоравак је бржи него што се очекивало је због јаке домаће потражње, објаснила је Банка Русије. Банка истовремено очекује да ће инфлација у Русији у овој години бити између 5,0 и 6,5 одсто, као и да ће она у 2024. години пасти на 4,0 одсто.
Američki berzanski indeksi porasli, evropski indeksi u padu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Банка Русије: У другом кварталу забележен раст БДП-а од 4,8 одсто међугодишње се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.