Краљ Чарлс ће на крунисање доћи у кочији од алуминијума тешкој 4 тоне

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Apr.2023, 11:36

Краљ Чарлс ће на крунисање доћи у кочији од алуминијума тешкој 4 тоне

Британски краљ Чарлс III и његова породица ће на његово крунисање 6. маја доћи возећи се у удобној и релативно модерној коњској запрези, познатој и као Кочија дијамантског јубилеја, која је направљена у Аустралији. Фото: Танјуг/Yui Mok/PA via AP Како наводи Би-Би-Си, поворка фијакера од >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Бакингемске палате до Вестминстерске опатије биће један од централних догађаја на крунисању, а сама рута којом ће се кретати поворка биће много краћа од оне којом се поворка кретала током крунисања покојне краљице Елизабете II 1953. године.
Након завршетка церемоније крунисања у опатији, краљ и краљица вратиће се у палату у традиционалној Златној државној кочији, за коју је краљица Елизабета навела да је “изузетно неудобна“. Наводи се да је, за разлику од те кочије, она којом ће се краљевска породица довести до опатије, далеко модернија, пошто има уграђен клима-уређај, електричне подизаче, као и најсавременије амортизере.
“Направљена је од алуминијума, што је прилично необично, јер је већина направљена од дрвета, а има и хидрауличне амортизере , што значи да је вожња невероватно удобна“, навела је кустоскиња у краљевском возном парку Сели Гудсир.
Она је додала да су у ту кочију уграђени комади дрвета узети са историјски важних бродова за Британију, попут ХМС Викторије, Мери Роуз, Дворца Балморал и других.
У тој кочији, која тежи четири тоне, биће и кочничар Мартин Оутс, чија породица генерацијама уназад учествује у церемонијама крунисања британских монарха. “Када ходам поред свих ових кочија, помислим на све чланове породице које су биле део крунисања“, рекао је Оутс.
Главни кочијаш Метју Палмер је истакао да се у таквој прилици човек „најежи“, али да мора остати миран.
“Чак и коњи знају да је то велики дан, али ви морате остати мирни и рећи себи да је то само још један дан на послу“, рекао је он.
На церемонији крунисања користиће се традиционални краљевски предмети, попут посебног прстења и мачева, као и круне, укључујући круну Светог Едварда која ће бити спуштена на краљеву главу.
Жезла која се користе укључиваће и жезло из 17. века направљено од слоноваче, док ће најстарији предмет који ће се користити бити кашика за уље из 12. века које служи за миропомазање. Међу више од 2.000 гостију који се очекују у опатији, биће 450 представника добротворних и друштвених група, који ће бити поред светских лидера, политичара и краљевских породица.
Када се поворка врати у Бакингемску палату, новокрунисани Чарлс и Камила појавиће се на балкону палате, заједно са осталим старијим члановима краљевске породице.
Kišidina stranka povratila poverenje glasača na lokalnim izborima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Краљ Чарлс ће на крунисање доћи у кочији од алуминијума тешкој 4 тоне се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.