Промет на берзи 4,1 милион динара, оба индекса у порасту

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Apr.2023, 17:56

Промет на берзи 4,1 милион динара, оба индекса у порасту

Промет на Београдској берзи данас је износио 4,1 милион динара, а оба индекса и Белеx15 и Белеxлине забележила су раст, наведено је у извештају Београдске берзе. Фото: Pixabay/AhmadArdity Индекс Belex15 порастао је за 0,99 одсто а Belexline за 0,62 процента.
Добитници дана на берзи данас су били Утва >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << силоси из Ковина, новосадски НИС, Импол Севал из Севојна и београдско Дунав осигурање.
Акције највећег добитника Утва силоса порасле су за 7,50 одсто и на затварању трговања достигле цену од 4.300 динара, акције НИС-а имале су раст од 4,38 одсто и на крају дана вределе по 738 динара.
Акције Импол Севала порасле су за 1,89 процената и достигле цену од 5.400 динара а Дунав осигурања за 0,49 одсто и на затварању су вределе по 1.025 динара.
Данас се највише трговало акцијама НИС-а, јер је вредност промета њима износила 1,4 милиона динара.
На другом месту најтргованијих биле су акције Импол Севала са вредношћу промета од 772.200 динара.
Promet u industriji u februaru veći za 0,3 odsto nego pre godinu dana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Промет на берзи 4,1 милион динара, оба индекса у порасту се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.