Сат пронађен у рушевинама Хирошиме продат на аукцији за више од 31.000 долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Feb.2024, 09:40

Сат пронађен у рушевинама Хирошиме продат на аукцији за више од 31.000 долара

Сат који се истопио током бомбардовања Хирошиме у Јапану 6. августа 1945. продат је на аукцији за више од 31.000 долара. Фото: AP Photo/Eugene Hoshiko, File Сат је стао у тренутку детонације атомске бомбе изнад јапанског града, у 8:15 ујутру, током завршних дана Другог светског рата, према аукцијској >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кући РР Ауцтион са седиштем у Бостону.
Победничка понуда на аукцији која је завршена у четвртак била је 31.113 долара, а купац је одабрао да остане анониман, преноси АП.
Сат је пронашао британски војник у рушевинама Хирошиме, а продат је заједно са другим историјски значајним предметима, наводи аукцијска кућа.
„Надамо се да ће овај експонат музејског квалитета остати дирљив образовни симбол, који ће служити не само да нас подсети на данак рата, већ и да нагласи дубоке, деструктивне способности које човечанство мора да настоји да избегне. Овај ручни сат, на пример, означава тачан тренутак у времену када се историја заувек променила“, рекао је Боби Ливингстон, извршни потпредседник на РР Ауцтион.
На аукцији се нашла потписана копија „Мале црвене књиге“ бившег кинеског лидера Мао Цетунга, продата за 250.000 долара, као и потписан чек првог председника САД Џорџа Вашингтона, продат за 135.473 долара.
Nuland: Vašington će uvesti stotine i stotine i stotine sankcija Moskvi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сат пронађен у рушевинама Хирошиме продат на аукцији за више од 31.000 долара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.