Компанија из Абу Дабија ће имати 30 одсто удела у гасном пољу Абшерон

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Avg.2023, 17:57

Компанија из Абу Дабија ће имати 30 одсто удела у гасном пољу Абшерон

Национална нафтна компанија Абу Дабија („ADNOC“) саопштила је данас да ће стећи 30 одсто удела у капиталу гасног поља Абшерон у Каспијском мору код обала Азербејџана. Фото: Илустрација/Танјуг/AP Photo/Michael Sohn, File У овом тренутку, азербејџанска државна нафтна компанију СОКАР и француски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ТоталЕнержис имају по 50 одсто удела, а након споразума са фирмом „ADNOC“ ће имати по 35 одсто удела, преноси Ројтерс.
Француски енергетски гигант је данас потврдио да су ТоталЕнержис и СОКАР продали по 15 одсто удела компанији „ADNOC“, али је одбио да прецизира цену.
„ADNOC“ улаже у Азербејџан је да би проширио своје пословање  на светском тржишту гаса, а у марту је показао интересовање и за енергетски сектор Израела, подсећа британска агенција.
Prihod Epla od aprila do juna pao za jedan odsto na 81,8 milijardi

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Компанија из Абу Дабија ће имати 30 одсто удела у гасном пољу Абшерон се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.