Немачка: Индустријска производња у марту опала за 3,4 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Maj.2023, 10:42

Немачка: Индустријска производња у марту опала за 3,4 одсто

Индустријска производња у Немачкој је у марту опала за 3,4 одсто у односу на претходни месец, саопштио је данас немачки Савезни завод за статистику Дестатис. Фото: Танјуг/Swen Pfoertner/dpa via AP Овај резултат је значајно гори од претходних тржишних прогноза, које су предвиђале пад за 1,3 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одсто.
Највећи пад у односу на претходни месец је забележен у области аутомобилске индустрије, за 6,5 одсто, као и у грађевинској индустрији-за 4,6 одсто, а опала је и производња машина – за 3,4 одсто.
Индустријска производња, без грађевинске индустрије и производње енергије, пала је за 3,3 одсто.
Немце, ипак, могу да радују ови резултати у поређењу са истим месецом лане, пошто је индустријска производња порасла за 1,8 одсто у односу на март 2022. године. Производња у Немачкој је у првом кварталу 2023. године порасла за 2,5 одсто у поређењу са претходним кварталом, наводи Дестатис.
Er Srbija od početka godine prevezla više od milion putnika

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка: Индустријска производња у марту опала за 3,4 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.