Ове године почиње градња спомен-комплекса за 3.267 српских бораца и цивила

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Feb.2024, 18:38

Ове године почиње градња спомен-комплекса за 3.267 српских бораца и цивила

Одборници Скупштине општине Братунац данас су донели више одлука којима се омогућава утврђивање општег интереса за поступак експропријације земљишта за изградњу регионалног спомен-комплекса у Братунцу, за 3.267 српских бораца и цивила из регије Бирач страдалих у Одбрамбено-отаџбинском >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рату. Фото: Wikimedia Commons/Julian Nyča Градња спомен-комплекса, који ће се састојати од споменика и спомен-цркве, те других неопходних садржаја, како је најављено, почеће у овој години у братуначком насељу Борковац, поред магистралног пута Братунац-Коњевић Поље-Зворник.
Одборници су данас упознати о пројектном решењу будућег спомен-комплекса на површини 4,7 хектара земљишта.
Након тога донесена је Одлука о измени и допуни регулационог плана на локалитету Борковац, чиме се стварају услови за обављање припремних радњи и регулисања имовинско-правних односа за изградњу овог спомен-комплекса, који ће бити достојан великих српских жртава за слободу српског народа и очување Републике Српске, пренела је Срна.
Vučić sa Saracinom o predstojećem sastanku u Briselu i situaciji na KiM

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ове године почиње градња спомен-комплекса за 3.267 српских бораца и цивила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.