„Мала школа таписерије“ у  Музеју Војводине у суботу, 29. априла

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 09:44

„Мала школа таписерије“ у Музеју Војводине у суботу, 29. априла

Инспирисани изложбом Бошко Петровић – скице за велика дела, Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу Музеја Војводине, организује  „Малу школу таписерије“,  намењену  старијим суграђанима. Фото: PrtSc/muzejvojvodine.org.rs Други час је у суботу, 29. априла, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у 16 часова, Дунавска 35. Радионице ће се одржавати сваке друге суботе у истом термину током априла и маја месеца.
Таписерија је специфична ликовна грана израде зидног украса са утканим сликовним сценама. На другом састанку представићемо ткање таписерија као један од најстаријих заната који је преживео разне промене и модификације како би постао модеран и прилагођен данашњим потребама.
У практичном делу полазнице ће припремати  осмишљавати  сликовни приказ модела који ће ткати, правити лутке и уткивати вуну..
Малу школу  таписерије води Мирјана Добановачки, уметник.
Координатор Владимира Станисављевић, музејски саветник педагог.
Lutkarska predstava „Otkud šlem u babinoj bašti?“ u Muzeju Vojvodine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак „Мала школа таписерије“ у Музеју Војводине у суботу, 29. априла се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.