Кинеска свемирска летелица слетела на Земљу након 276 дана у орбити

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Maj.2023, 10:27

Кинеска свемирска летелица слетела на Земљу након 276 дана у орбити

Експериментална кинеска свемирска летелица вратила се на Земљу данас, након што је у орбити провела 276 дана, и тако окончала мисију тестирања кинеских свемирских летелица за вишекратну употребу. Фото: Танјуг/Guo Zhongzheng/Xinhua via AP Како наводи Ројтерс, летелица се приземила у лансирном >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << центру Џићуан на северозападу земље.
Додаје се да није прецизирано о каквој летелици је реч, које технологије су тестиране, колико високо је летела и која је била траса њеног путовања, од када је лансирана почетком августа 2022.
Тест означава „важан“ напредак у кинеском истраживању технологије свемирских летелица за вишекратну употребу која ће обезбедити погоднији и јефтинији начин за монтирање будућих свемирских мисија, пренели су кинески државни медији. Коментатори на кинеским друштвеним мрежама спекулишу да Пекинг развија свемирску летелицу попут САД, преноси агенција.
Zelenski ustanovio 9. maj kao Dan Evrope, 8. maj Dan pobede nad nacizmom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кинеска свемирска летелица слетела на Земљу након 276 дана у орбити се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.