Данска ће упутити војну и финансијску помоћ Украјини од 250 милиона долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Maj.2023, 17:18

Данска ће упутити војну и финансијску помоћ Украјини од 250 милиона долара

Данска ће упутити војну опрему и финансијску подршку Украјини у вредности од 250 милиона долара, изјавио је данас дански министар одбране Трелс Лунд Поулсен. Фото: Танјуг/АР/Geert Vanden Wijngaert Поулсен је рекао да ће Данска смањити своје војно присуство у Ираку од почетка 2024. године >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и уместо тога се фокусирати на балтичке земље и понудити НАТО-у батаљон за одбрану региона.
Поулсен је истакао да данско присуство у региону Балтика мора да буде дугорочно.
Очекује се да ће батаљон имати између 700 и 1.200 војника, као и да ће бити распоређен у Летонији на четири до шест месеци сваке године, пренео је Ројтерс.
Трупе ће остати у Данској током осталог дела године, спремне да буду распоређене у балтичке државе у случају кризе, саопштило је данско Министарство одбране.
Данска ће повући око 105 војника из Ирака од фебруара наредне године, али ће наставити да пружа подршку особљу мисије НАТО-а у тој земљи, саопштило је данско министарство.
Gutereš: UN ostaju u Avganistanu, ali presušuju finansijska sredstva za pomoć

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Данска ће упутити војну и финансијску помоћ Украјини од 250 милиона долара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.