Украјинци се спремају да први пут прославе Божић 25. децембра по новом календару

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Dec.2023, 12:06

Украјинци се спремају да први пут прославе Божић 25. децембра по новом календару

Украјинци се спремају да прославе свој први Божић по новом календару. Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Harnik, File То представља још један корак ка брисању свих трагова руског утицаја на ту земљу, пренео је Ројтерс.
Већина Украјинаца су православни хришћани, а црква у Украјини је пристала >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да не слави Божић по Јулијанском календару, који се до сада славио 7. јануара.
Напад Москве у фебруару 2022. окупио је нацију у одбрани и подстакао многе Украјинце да одбаце руски језик и културу и друге историјске везе са Русијом, навела је агенција.
„Све што је било везано за Русију и све што је Русија радила као и ми, изазвало је гађење међу људима“, рекао је Михаил Омељан, православни свештеник у Кијеву. Украјина је, такође, наговестила свој интерес за придруживање Европској унији, а многи виде чланство као кључну афирмацију да је Украјини место у Европи.
„Испоставило се да ће Украјинци славити Божић 25. децембра, као и остали Европљани“, рекла је Тетјана, 25-годишња верница која је навела да ће славити Божић 25. децембра први пут.
Стојећи испред кијевског манастира Светог Михаила, она је додала да би се осећа „мало необично“, али да је то „права ствар“.
Francuski parlament usvojio sporni zakon o migracijama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјинци се спремају да први пут прославе Божић 25. децембра по новом календару се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.