Север КиМ: Повукло се 25 одсто полиције, ситуација на терену непромењена

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jul.2023, 11:20

Север КиМ: Повукло се 25 одсто полиције, ситуација на терену непромењена

Такозвана Косовска полиција смањила је број својих припадника за 25 одсто у општинама на северу КиМ, саопштио је данас командант полиције за регион север Ветон Ељшани. Фото: Танјуг/Дописник КиМ Повлачење је почело у среду увече, на основу одлуке привремених приштинских институција >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из три општинске зграде у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу.
„Након што је руководство полиције прихватило одлуку владе, почело је њено извршење. Одлука владе почела је јуче, а окончана је данас“, рекао је Ељшани у саопштењу приштинским медијима.
На терену је ситуација непромењена, испред општинских зграда у Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку грађани и даље мирно протестују, у зградама су припадници полиције, а између су припадници турског Кејфора. Приштинске власти су пре два дана у циљу деескалације ситуације на северу Косова и Метохије саопштиле да су спремни да учине прве кораке што је укључивало и повлачење 25 одсто полицајаца.
Следећи корак, саопштено је из Приштине, јесте даље смањење броја полицајаца, у складу са безбедносном проценом полиције, Еулекса и Кејфора.
Novi uspeh mladih matematičara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Север КиМ: Повукло се 25 одсто полиције, ситуација на терену непромењена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.