Брнабић: Исплатили смо 24,2 милиона динара државне помоћи за обнову

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Avg.2023, 19:30

Брнабић: Исплатили смо 24,2 милиона динара државне помоћи за обнову

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је до сада исплаћено 24,2 милиона динара државне помоћи за обнову оштећених објеката у својини грађана услед дејства поплава и олујног времена у мају и јуну. FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg На заједничкој конференцији за медије са председником >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Србије Александром Вучићем у Палати Србија, Брнабић је рекла да је исплаћен део захтева људи из Крагујевца, Краљева, Чачка и Свилајнца, а да се сутра исплаћују решења која су издата у Аранђеловцу.
„Још у овом тренутку имамо 308 записника који су тренутно у Министарству за јавна улагања на верификацији и то ћемо брзо завршити. Имамо 21 локалну самоуправу која још увек није доставила документацију на верификацију и са њима ћемо сутра и прекосутра одржати састанке да видимо у чему је проблем и да их убрзамо“, рекла је премијерка.
Навела је да су, услед поплава током маја, јуна и јула ванредну ситуацију прогласиле 63 локалне самоуправе, а на снази су још увек у 31 локалној самоуправи.
Додала је да је у периоду од 19. до 22. јула Србију погодило олујно невреме и да је проглашена ванредна ситуација у 13 локалних самоуправа.
Вучић: Србија ће имати чиме да се поноси, показаћемо „време промена“

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Исплатили смо 24,2 милиона динара државне помоћи за обнову се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.