Беч инвестира 233 милиона евра у обнову шинске инфраструктуре у граду

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Mar.2024, 12:05

Беч инвестира 233 милиона евра у обнову шинске инфраструктуре у граду

Бечки градски превозник „Wiener Linien“ ове године улаже 233 милиона евра у модерну инфраструктуру, а фокус је на обнови шинске инфраструктуре у граду. Фото: City of Vienna/Kancelarija Grada Beča u Beogradu Укупно 672 км шина, што одговара отприлике ваздушној удаљености између Беча и Фиренце, 1.900 скретница >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и 3.900 стајалишта захтевају одговарајуће одржавање и реновирање.
Велика модернизација обухвата радове не само на шинама и стајалиштима, већ и на тунелима, мостовима и сигналним уређајима.
Укупно ће се радити на око 100 пунктова на шинској мрежи, рекла је Александра Рајнагл, директорка Бечких линија. Неће бити могуће избећи краткорочна или дугорочна ограничења, али ће се радови углавном обављати ван радног времена или на начин да путници то не примете.
Бечка трамвајска мрежа је на шестом месту по дужини на свету. „Током 2023. године наша шинска возила су прешла око 38 милиона километара, што одговара 950 обилазака око Земље. А то оставља трага на шинама“, рекла је Гудрун Сенк, техничка директорка Бечких линија.
Обнова шинске мреже обављаће се постепено. Планирано је да ове године буду замењене 53 скретнице и обновљено 8,6 км шина, а 2025. године ће се заменити 11,1 км шина, уз приближно исти број скретница.
Два споредна ефекта планиране модернизације су очување радних места у региону и побољшање климатских услова, истичу из Бечких линија. Премештањем шина ослобађа се простор за двосмерне бициклистичке стразе, зелене површине и садњу додатних стабала.
Beč: Katastrofe postaju predvidive uz svemirske podatke

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Беч инвестира 233 милиона евра у обнову шинске инфраструктуре у граду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.