Евростат: Цене уља и масти у ЕУ у марту 23 одсто веће него прошле године

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Maj.2023, 14:01

Евростат: Цене уља и масти у ЕУ у марту 23 одсто веће него прошле године

Цене уља и масти у ЕУ су у марту биле за 23 одсто веће него у истом месецу прошле године, саопштио је данас Евростат. Фото: PrtSc/Privredna Komora Srbije/YouTube Највеће поскупљење уља и масти на годишњем нивоу је забележено у децембру, када су цене у ЕУ биле за 32 одсто веће него у децембру 2021. године.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Резултат истраживања из марта 2023. показује да раст цена уља и масти полако успорава.
У марту су скоро све земље ЕУ пријавиле повећање цена уља и масти у односу на исти месец лане, а предњачи Мађарска, у којој је забележен раст од 33 одсто на годишњем нивоу. Значајно поскупљење је забележено и у Данској, за 32 одсто, и Белгији-31 одсто.
Цене уља и масти су најмање порасле у Хрватској, за шест одсто, Аустрији-12 одсто и Чешкој-16 одсто, а само у Бугарској су цене пале, за један одсто.
У категорију уља и масти спадају маслац и производи од маслаца, маргарин и друге биљне масти, јестива уља и животињске масти, прецизира Евростат.
U prva tri meseca u Beogradu 46 odsto stranih turista više nego pre godinu dana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Евростат: Цене уља и масти у ЕУ у марту 23 одсто веће него прошле године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.