Белегиш: Школа 21. века на обали Дунава (ФОТО/ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2023, 09:54

Белегиш: Школа 21. века на обали Дунава (ФОТО/ВИДЕО)

Уз широк Дунав и у равном Срему, у Белегишу, налази се нова, функционална, савремена зграда Основне школе “Вера Мишчевић”. Зграда достојна 21. века, храм образовања на 3.145 м2, са 15 учионица за 230 ђака.
Комплекс Основне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << школе “Вера Мишчевић” у Белегишу, састоји се из три дела – школе, фискултурне сале и свлачионице, и изграђен је 1952. године. Због лошег стања зграде, објекат школе је срушен, и током 2021. године изграђен је савремен објекат, док су зграде фискултурне сале и свачионице реконструисане.
Фото: Војводина уживо Данашња школа је настала спајањем основних школа “Вера Мишчевић“ из Белегиша и “Јован Јовановић –Змај“ из Сурдука и носи назив по народном хероју и партизанском борцу – Вери Мишчевић. Поред матичне школе, настава се изводи и у издвојеном одељењу у Сурдуку.
За изградњу објекта школе су коришћени најсавременији материјали. Конструкција објекта је урађена од армираног бетона, док су кровови објекта коси и покривени фалцованим лимом.
Фото: Војводина уживо Фото: Војводина уживо Фото: Војводина уживо Фото: Војводина уживо Фото: Војводина уживо Фото: Војводина уживо Фасада новопројектованог објекта школе састоји се од фасадне опеке и фиберцементних плоча, што јој даје јасне, равне линије и топао изглед.
Нови објекат школе састоји се из приземља, спрата и поткровља. У приземљу објекта налазе се улазни хол, четири учионице, просторија за продужени боравак, канцеларије запослених и администрације, зборница, дистрибутивна кухиња са трпезаријом за ђаке и сервисни садржаји. Инвестотор овог објекта била је Општинска управа општине Стара Пазова.
Фото: Војводина уживо На првом спрату налазе се седам учионица од којих је једна кабинет за информатику и помоћне просторије, док се у поткровљу налазе још четири учионице од којих су две атељеи, библиотека и медијатека.
Постојећи објекти свлачионица и фискултурне сале су задржани и реконструисани. Састоје се само од приземља у којем се налазе свлачионице за ђаке, кабинет наставника физичког васпитања, помоћне просторије, оставе за опрему и сама фискултурна сала.
Историја школе у Белегишу:
Основна школа у Белегишу постоји од половине XVIII века, о чему сведоче подаци из 1772. године. Први учитељ (магистер) Лазар Симоновић се помиње 1780. године. Почетком XX века школа је била четвороразредна.
Стара школа је запаљена маја 1943. године, а претходна зграда школе грађена је у периоду од 1948. до 1952. године.
Saobraćajna arterija grada uskoro ponovo u funkciji (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Белегиш: Школа 21. века на обали Дунава (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.