Организовање Експа 2027. историјски успех Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 12:15

Организовање Експа 2027. историјски успех Србије

Директор Конгресног бироа Туристичке организације Србије Душан Боровчанин изјавио је данас да је добијање организовања Међународне специјализоване изложбе Експо 2027. историјски резултат за Србију и да је прва процена да ће само за време трајања овог догађаја у Београду и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Србији боравити више од милион страних посетилаца, док ће на смом Експу бити укупно више од четири милона посетилаца. Фото:PrtSc/Instagram/buducnostsrbijeav
„Добили смо историјски резултат за Србију, заиста 140 година ми као држава имамо историју учешћа на тим светским изложбама и први пут је наша земља одлучила да проба да се кандидује и добили смо једну важну трку са четири озбиљне земље и дестинације. Сада предстоји велики и озбиљан посао, али је много лакше да се ради када испред себе имате овакав циљ“, рекао је Боровчанин за Танјуг.

Он је нагласио да је за организовање оваквог догађаја потребна одговарајућа инфраструктура, не само просторна, већ и логистичка, структура за делегације које ће да бораве неко време у Србији, један број међународних компанија које ће на одређено време да преселе своје фирме овде и наравно пратећи угоститељски капацитети, што је све планирано да се изгради.
Како је рекао Боровчанин, процена је да ће више од 100 земаља узети учешће на овом догађају, од 15. маја до 15. августа, што ће Србију и Београд приказати у новом светлу.
Што се тиче конгресног туризма, Боровчанин је рекао да се ми као земља добро котирамо и да у последних 10 година држимо позицију у првих 50, тачније 46. место, упркос пандемији која је све погодила и реновирању Центра Сава, највећег конгресног центра у овом делу Европе.
На питање шта конгресни туризам доноси једној земљи, Боровчанин је рекао за Танјуг да је из више углова ово један од најбољих облика туризма, из простог разлога зато што међународни догађаји и посетиоци имају већу потрошњу за четири до пет пута у односу на просечног посетиоца.
Вучић: После деценија ћутања у односима Србије и Албаније почели да мењамо ствари

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Организовање Експа 2027. историјски успех Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.