Кошаркаши Србије вечерас против Финске на старту квалификација за ЕП 2025.

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Feb.2024, 08:47

Кошаркаши Србије вечерас против Финске на старту квалификација за ЕП 2025.

Кошаркашка репрезентација Србије вечерас од 20 сати против Финске у хали „Александар Николић“ почиње квалификације за Еуробаскет 2025. године. Фото: fiba.basketball Изабраници селектора Светислава Пешића први пут играће пред домаћом публиком после освајања светског сребра у Манили, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а трибине ће бити испуњене до последњег места.
„Свесни смо својих могућности, али никог нећемо потценити. Прво, ово је почетак квалификација. Оно на чему ми морамо да инсистирамо и да о томе водимо рачуна је да играмо против Финске. Сви унутар тима, и играчи, никога не потцењујемо. Свесни смо наших могућности, али, истовремено, нисмо сами. Око нас је много шумова који се праве, у смислу ко су ти Финци“, рекао је селектор Светислав Пешић.
Он је подсетио да је Србија пре неколико година изгубила од Финске и додао да су Финци у међувремену добили и Словенију, као и Хрватску.
„Имамо огроман респект према њима и тако улазимо у утакмицу. Наравно, увек је подршка публике важна. Навијачи који долазе да подрже репрезентацију требало би да знају да играмо против екипе која је тимски изванредна и да нам је њихова подршка веома важна“, закључио је Пешић.
На располагању селектору за меч против Финаца и у понедељак против Грузије су: Алекса Аврамовић, Алекса Раданов, Алекса Ускоковић, Балша Копривица, Вања Маринковић, Дејан Давидовац, Душан Беслаћ, Душан Ристић, Лука Митровић, Марко Гудурић, Никола Ђуришић, Огњен Добрић, Огњен Јарамаз, Урош Трифуновић и Филип Петрушев.
Тројица од наведених играча неће бити у протоколу.
Осим Финске и Грузије у групи Г са Србијом је и Данска.
Пошто је Финска као један од домаћина Евробаскета обезбедила пласман на континенталну смотру, на Европско првенство ће се пласирати две најбољепласиране селекције из групе не рачунајући Финску.
Pep Gvardiola: Voleo bih da jednog dana postanem selektor

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кошаркаши Србије вечерас против Финске на старту квалификација за ЕП 2025. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.