Мали: Формиран тим за План раста за Западни Балкан од 2024. до 2027.

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Mar.2024, 16:46

Мали: Формиран тим за План раста за Западни Балкан од 2024. до 2027.

Потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да је формиран тим за План раста за Западни Балкан, који ће Србији омогућити ближу сарадњу унутар региона и са ЕУ. Фото: Танјуг/Јадранка Илић „Као што је председник Србије Александар Вучић @buducnostsrbijeav >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << најавио у Тирани, заједно са министарском за европске интеграције Тањом Мишчевић формирали смо тим за План раста за Западни Балкан, који ће нам омогућити ближу сарадњу унутар региона и са ЕУ“, написао је он на свом инстаграм налогу.
Мали је нагласио да се тај план односи на период од 2024. до 2027. године и подразумева низ потребних реформи, као и финансијску подршку Европске Уније.
„Задатак нашег тима, који је данас одржао и иницијални састанак, ће бити да на најефикаснији начин споведемо све неопходне активности“, навео је министар.
Он је нагласио да ће у фокусу бити све активности на успостављању јединственог, најпре регионалног тржишта, као и приближавање европском тржишту, што ће, како је истакао много значити за наше грађане, а пре свега за наше пословне везе са Европом.
Додао је да је једна од тема и приступ јединственом тржишту за плаћање у еврима (СЕПА) а то ће значити мање провизије и убрзање прекограничних плаћања. „Убрзано радимо и на зеленим коридорима како не бисмо имали задржавање на друмским и железничким граничним прелазима у теретном саобраћају приликом извоза и увоза роба“, написао је Мали.
Према његовим речима, повезивање економија и уклањање препрека су велики и важни циљеви који воде ка суштинском развоју Србије и региона и бољој будућности за наше грађане.
„Хоћемо да Србија расте, тражимо нове изворе раста и начине да олакшамо пословање нашим привредницима. Тиме стварамо могућности за додатно запошљавање, за отварање нових радних места и нових фабрика, и тиме наша економија постаје конкурентнија и атрактивнија за инвестиције“, навео је Мали.
Осим улагања кроз буџет, као што су издвајања за инфраструктуру и све друге области које су важне за грађане, како каже министар финансија Србије, ово су додатни напори како би даље ојачали нашу привреду и остваривали што веће стопе раста.
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мали: Формиран тим за План раста за Западни Балкан од 2024. до 2027. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.