Промовисани резервни официри генерације „Септембар 2023“ Војске Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Feb.2024, 17:06

Промовисани резервни официри генерације „Септембар 2023“ Војске Србије

Свечаност поводом завршетка војностручног оспособљавања за резервне официре генерације „Септембар 2023” и промовисања у чин резервног потпоручника одржана је данас на Војној академији. Фото: Танјуг/Министарство одбране/Маријана Јанковић Свечаности су присуствовали државни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << секретар у Министарству одбране Миле Јелић, вршилац дужности помоћника министра за људске ресурсе Синиша Радовић, ректор Универзитета одбране бригадни генерал Бобан Ђоровић, начелник Управе за људске ресурсе Генералштаба бригадни генерал Саво Иришкић, начелник Управе за обуку и доктрину Генералштаба бригадни генерал Мухарем Фазлић и породице и пријатељи промовисаних резервних потпоручника.
Свечаност је почела читањем Указа председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, којим је ова генерација слушалаца војностручног оспособљавања промовисана у чин резервног потпоручника, а затим је Јелић уручио сатове најуспешнијима – Милошу Кршикапи (с просечном оценом 9,62), Лазару Младеновићу (9,59) и Миљани Стошић (оцена 9,53).
Обраћајући се најмлађим резервним потпоручницима, начелник Војне академије пуковник Срђан Благојевић рекао је да је данашња промоција потврда како успешног рада Универзитета одбране, Војне академије и Медицинског факултета ВМА, тако и личних успеха, одлучности и врлина сваког резервног старешине. “ Оспособљавање младих, образованих људи за резервне официре у нашој војсци траје више од једног и по века. Тај важан задатак одувек су обављале посебне јединице и војне школе, које су с правом биле сврставане међу наше најбоље војне јединице и установе – истакао је начелник Војне академије.
Он је, такође, указао и на важну улогу коју на том путу има подршка породице и свима честитао први официрски чин.
„Нема озбиљне савремене војске на свету која нема потребу за људима попут вас. Било да се определите за активну службу у Војсци Србије или будете у њеној резерви, вредно радите на уздизању отаџбине Србије, волите је и чувајте као светињу која обасјава наше животе“, рекао је Благојевић.
У име генерације војностручног оспособљавања „Септембар 2023“, обратио се Кршикапа, рекавши да је пут који је водио до официрских еполета био пун изазова и препрека, али да су све успешно савладали. „Сви смо ми добровољно ставили себе у службу отаџбини и макар на трен се поистоветили са великанима славне српске историје – са Лазаром, Милошем, Степом, Путником, са својим дичним прецима са Цера, Колубаре, Кајмакчалана“, рекао је Кршикапа.
Он је изразио велику захвалност инструкторима, предавачима, старешинама Војне академије и јединица у којима су били на стажирању „на несебичном преношењу знања и вештина“. Додао је да они највећу захвалност дугују својим породицама које су им пружале несебичну подршку на путу ка остварењу њихових циљева.
Srpski praznik u Njujorku – Dan srpskog nasleđa obeležavaće se svakog 26. februara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Промовисани резервни официри генерације „Септембар 2023“ Војске Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.