Провера обучености војника генерације „март 2023“

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Apr.2023, 08:15

Провера обучености војника генерације „март 2023“

У центрима за основну обуку Војске Србије у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу реализована је провера индивидуалне обучености војника на добровољном служењу војног рока генерације март 2023. Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_odbrana
Како је саопштило Министарство одбране, у претходних шест недеља >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << они су се теоретски и практично оспособљавали за руковање различитим врстама пешадијског наоружања, овладали су основним тактичким радњама војника у борби, реализовали сва предвиђена гађања и успешно положили проверу физичких способности.

На завршном испиту индивидуалне обучености војници су у току првог дана практично решавали задатаке из тактичке обуке, док су другог дана показали знања, способности и вештине за употребу средстава и војне опреме, ниво стројеве изграђености и познавање Правила службе Војске Србије.
Како се наводи, и ова генерација војника је постигла врло добре и одличне резултате и тиме показала да је спремна за следећу фазу обуке која их очекује после премештаја у центре за специјалистичку обуку.
У овим центрима они ће се оспособљавати за специјалности у оквиру својих родова и служби за које су регрутовани, након чега ће бити распоређени у јединице Војске Србије до краја служења војног рока.
Припреме за приказ способности Војске Србије „Гранит 2023“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Провера обучености војника генерације „март 2023“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.