Сајбер криминалци који користе уцењивачки софтвер у 2023. украли 1,1 милијарди долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Feb.2024, 12:35

Сајбер криминалци који користе уцењивачки софтвер у 2023. украли 1,1 милијарди долара

Сајбер криминалци који користе уцењивачки софтвер су у 2023. години украли 1,1 милијарду долара од организација и компанија који су били на њиховом удару, објавила је њујоршка агенција Чејнализис. Фото: Pexels/Tima Miroshnichenko Уцењивачки софтвер је врста штетног софтвера који ограничава >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << приступ рачунарском систему или похрањеним подацима и тражи високу откупнину да би поново омогућио приступ.
Жртве уцене су прошле године криминалцима исплатиле рекордну суму, скоро двоструку већу него у 2022. години, преноси портал Тех кранч.
Агенција Чејнализис тврди да је стварна сума откупнина које су исплатиле жртве вероватно много већа од регистроване 1,1 милијарде долара. Поједине друге агенције као што је Коувер приметиле су, међутим, пад уплата уцењивачима у другој половини 2023. године.
Велики број организација које су на мети сајбер криминалаца више не верује обећањима хакера да ће избрисати све украдене податке и због тога одбија да им исплаћује новац, тврди Коувер.
Ford u 2023. godini prodao skoro dva miliona automobila u SAD

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сајбер криминалци који користе уцењивачки софтвер у 2023. украли 1,1 милијарди долара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.