У Србији у 2022. рециклирано 6,8 одсто више отпада него претходне године

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jul.2023, 13:31

У Србији у 2022. рециклирано 6,8 одсто више отпада него претходне године

Сектори економских делатности у Србији су током 2022. године створили 174,7 милиона тона отпада, од чега је укупно третирано 174,3 милиона тона отпада, односно рециклирано је 6,8 одсто више отпада него претходне године, објавио је данас Републички завод за статистику. Фото: Танјуг/ВОЈНЕТ/Александар >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Плавшић Током 2022. године у Србији сектори пољопривреде, шумарства и рибарства, рударства, прерађивачке индустрије, снабдевања електричном енергијом, гасом и паром, снабдевања водом и управљање отпадним водама, грађевинарства и сектори услужних делатности створили су 174,7 милиона тона отпада што представља повећање од 149,4 одсто у односу на претходну годину.
Кад је реч о створеним количинама отпада, посматрано по секторима и у односу на претходну годину, у 2022. години забележено је да је сектор пољопривреде, шумарства и рибарства имао раст од три одсто, рударство раст од 177,1 одсто, прерађивачка индустрија пад од 28,8 одсто, снабдевање електричном енергијом, гасом и паром пад од 10 одсто, снабдевање водом и управљање отпадним водама раст од 40,8 одсто, грађевинарство раст од 11,9 одсто, а сектори услужних делатности раст од 8,4 одсто.
Bajkeri iz više gradova Srbije krenuli na KiM u humanitarnu akciju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Србији у 2022. рециклирано 6,8 одсто више отпада него претходне године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.