Сунак: Британија отказује изградњу северне деонице скупе брзе пруге ХС2

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2023, 17:41

Сунак: Британија отказује изградњу северне деонице скупе брзе пруге ХС2

Британија отказује изградњу кључне деонице скупе брзе пруге ХС2, изјавио је данас британски премијер Риши Сунак, разбесневши људе и компаније у северној Енглеској, региону који би имао користи од пројекта, навео је Ројтерс. Фото: Танјуг/Justin Tallis/Pool via AP Северни део ХС2 који повезује >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Бирмингем и Манчестер је отказан, што значи да ће планирана железница повезивати само Лондон са Бирмингемом у централној Енглеској.
Влада наводи да ће ХС2 скратити време путовања између два града на 49 минута, 30 минута брже него сада.
Сунак је рекао да ће влада преусмерити финансирање ХС2, како би се уместо тога фокусирала на квалитет транспортне инфраструктуре широм земље.
Влада планира да искористи 36 милијарди фунти за улагање у стотине других пројеката железничког, друмског и аутобуског саобраћаја и још 12 милијарди фунти за брже повезивање Ливерпула и Манчестера.
ХС2 је брза железница, најављена као највећи инфраструктурни пројекат у Европи.
Првобитно се очекивало да ће повезати Лондон са енглеским градовима на северу, укључујући Бирмингем, Манчестер и Лидс.
Очекује се да ће први возови кренути током у периоду од 2029. до 2033. године.
Њен буџет је током година стално растао, посебно са порастом инфлације и процена направљена 2020. године износи да би изградња ХС2 могла порасти на 106 милијарди фунти.
Bajden priprema nastavak mere oprosta studentskih kredita

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сунак: Британија отказује изградњу северне деонице скупе брзе пруге ХС2 се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.