Стере: Циљ Норвешке да повећа војни буџет на најмање 2 одсто БДП-а до 2026.

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Maj.2023, 14:48

Стере: Циљ Норвешке да повећа војни буџет на најмање 2 одсто БДП-а до 2026.

Норвешка има за циљ да повећа издвајања за своју одбрану на најмање два одсто бруто домац́ег производа (БДП) до 2026. године у складу са дугорочним циљем чланица НАТО-а, изјавио је данас норвешки премијер Јонас Гар Стере. Фото: Танјуг/Pontus Lundahl/TT News Agency via AP Норвешка потрошња на одбрану >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у односу на укупну економску активност опала је након завршетка Хладног рата, али је рат у Украјини довео до потребе за јачањем војске, саопштила је влада.
Норвешка мора да троши више средстава на одбрану, сигурност и војну спремност, рекао је норвешки министар финансија Тригве Слагсволд Ведум на конференцији за новинаре, пренео је Ројтерс.
Очекује се да ће норвешки буџет за одбрану ове године износити нешто више од 1,4 одсто БДП-а, према владиној пројекцији буџета.
Норвешка дели границу са Русијом на Арктику, подсећа Ројтерс.
Akeson: Švedska bi trebalo da razmotri odnose sa Evropskom unijom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Стере: Циљ Норвешке да повећа војни буџет на најмање 2 одсто БДП-а до 2026. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.