Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Mar.2023, 17:45

Вучевић обишао 2. бригаду Копнене војске у краљевачкој касарни “Рибница”

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је данас припаднике Друге бригаде Копнене војске у касарни „Рибница“, у наставку посете гарнизону Краљево, саопштило је Министарство одбране. Фото: Instagram/milosvucevic_odbrana Министра Вучевића током обиласка, коме је присуствовао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Слађан Стаменковић, командант Друге бригаде Копнене војске бригадни генерал Синиша Сташевић упознао је са организацијом, мисијом и историјатом те бригаде, као и размештајем и зоном одговорности.
Министар Вучевић похвалио је припаднике Друге бригаде за ангажовање у претходном периоду, указујући да су показали висок ниво морала и оспособљености.
Истакао је да ће Министарство одбране наставити опремање те бригаде савременим средствима наоружања и војне опреме, као и предузимање даљих мера на побољшању стандарда свих припадника Војске Србије.
Посета је била и прилика да се министру одбране представе и кључни задаци и планови за наредни период који очекују Другу бригаду Копнене војске.
У наставку обиласка, у касарни „Рибница” министар одбране присуствовао је приказу дела новог и модернизованог наоружања и средстава, међу којима су и лансер ракета самоходни вишецевни дигитализовани 128 мм М17 „Огањ“, оклопно борбено возило “ЛАЗАР 3”, оклопно возило артиљерије БОВ КИВ, „Гвоздика“, „Пасарс“, као и универзална покретна артиљеријска рачунарска станица УПАРС.
Министар Вучевић обишао је и спомен собу Друге бригаде Копнене војске, чији посебан део заузимају експонати који чувају сећање на погинуле припаднике 252. оклопне бригаде, као и богосужбени простор посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
Том приликом, у спомен књигу је уписао: „Почаствован сам пријемом у касарни Рибница, али пре свега задивљен славном традицијом и историјом овог дала Србије, Рашког округа, града Краљева и јединица наше војске на овој територији. Нека је вечна слава свим јунацима из наше славне историје. Живела наша дична војска!“
U Srbiji vreme sutra promenjivo oblačno i toplo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић обишао 2. бригаду Копнене војске у краљевачкој касарни “Рибница” се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.