Фудбалери Партизана победили Звезду у 171. дербију и „зимују“ на првом месту

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Dec.2023, 21:09

Фудбалери Партизана победили Звезду у 171. дербију и „зимују“ на првом месту

Фудбалери Партизана савладали су вечерас Црвену звезду 2:1 (1:0) у 171. вечитом дербију и одлазе на зимску паузу са лидерске позиције. Фото: Танјуг/Јадранка Илић Црно-бели су тријумфом у заосталом мечу деветог кола Суперлиге дошли до 47 бодова, један више од вечитог ривала, за незваничну >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << титулу јесењег шампиона.
Стрелци за екипу Игора Дуљаја били су Бибрас Натхо из ВАР пенала у 41, након прекршаја Милана Родића над Аранђелом Стојковићем и Матеус Салдања у 66. минуту.
Једини гол за црвено-беле постигао је „резервиста“ Шериф Ндиаје у 71. минуту.
Са друге стране, ВАР је два пута оправдано поништио поготке Јована Мијатовића због офсајда, у 26. и 85. минуту.
Велику шансу за изједначење пропустио је Александар Катаи, који је у 90+8. минуту главом са четири метра шутирао преко гола.
Партизан је овом победом прекинуо низ од девет дербија без тријумфа, у којима је Звезда била боља три пута, уз шест ремија, док су црвено-бели наставили пост у Хумској, где су последњи пут славили 2016. године.
Дерби у Хумској одигран је пред више од 15.000 гледалаца, а јужна трибина била је празна због бојкота најватренијих присталица црно-белих.
Звездин пораз, врло вероватно, могао би да буде и опроштај Барака Бахара од клупе црвено-белих. Сада је на потезу управа клуба!!!
Fudbaleri Partizana i Zvezde večeras igraju 171.derbi: Ko će na pauzu kao lider?

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фудбалери Партизана победили Звезду у 171. дербију и „зимују“ на првом месту се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.