Влада Србије: 150 милиона динара за развој руралног туризма

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2024, 18:10

Влада Србије: 150 милиона динара за развој руралног туризма

Влада Републике Србије усвојила је, на данашњој седници, Уредбу о условима, начину доделе и коришћења средстава подстицаја за развој и унапређење руралног туризма којом се први пут за ову намену бесповратно додељује 150 милиона динара. Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Пеђа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Вучковић Како се наводи у саопштењу, право на доделу средстава имају сеоска туристичка домаћинства, салаши и етно куће евидентирани у информационом систему Е-туриста за доградњу, реконструкцију и додатно опремање постојећих угоститељских објеката за смештај.
Максимална висина подстицаја по пројекту је 2,9 милиона динара уз обавезу сопственог учешћа у износу од 10 одсто укупне вредности инвестиције.
Чланови Владе усвојили су Уредбу о утврђивању Програма подстицања регионалног раста у Републици Србији у 2024. години, која за циљ има и јачање регионалних институционалних капацитета, институционалне инфраструктуре за подстицање тог раста и развоја и јачање капацитета за стратешко планирање развоја на регионалном и локалном нивоу.
За те намене обезбеђена су средства у укупном износу од 315 милиона динара. Како се наводи, програмом су, поред осталог, утврђени циљеви, мере, начин и праћење реализације, дефинисани подносиоци пројеката, области, услови и начин финансирања, критеријуми за утврђивање предлога за расподелу средстава, начин и рок подношења пријава, потребна документација за подношење пројеката, поступак одабира пријава и извештавање.
Тај документ усвојен је због потребе да се успостави континуитет системске подршке у подстицању регионалног развоја на целој територији Србије, интеграција, координација и усклађивање регулативе, институција и активности Владе и јединица локалне самоуправе у планирању и спровођењу политике регионалног развоја, као и планирање регионалног развоја на основу развојних докумената на свим нивоима власти, а који је успешно започет у 2023. години.
Vučević i Mojsilović sa Radnom grupom za aktiviranje obaveze vojnog roka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Влада Србије: 150 милиона динара за развој руралног туризма се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.