УЕФА званично одложила меч АЕК – Динамо, први дуел 15. августа у Загребу

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Avg.2023, 14:14

УЕФА званично одложила меч АЕК – Динамо, први дуел 15. августа у Загребу

Европска фудбалска унија (УЕФА) званично је отказала вечерашњу утакмицу трећег кола квалификација за Лигу шампиона између АЕК и Динама из Загреба, због сукоба и убиства једног навијача домаћег клуба. Фото: Танјуг/AP Photo/Thanassis Stavrakis Утакмица је требало да буде одиграна вечерас >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Атини од 20.45 часова.
УЕФА је саопштила да ће се прва утакмица одиграти 15. августа у Загребу, док ће се реванш највероватније одиграти 18. или 19. августа у Атини. Навијачи Динама из Загреба дошли су синоћ у Атину, упркос забрани УЕФА о доласку гостујућих навијача у овом двомечу, и том приликом се жестоко сукобили са навијачима домаће екипе.
Једна особа је убијена, док је повређено најмање осморо људи и ухапшено 100 навијача. Фото: Танјуг/AP Photo/Thanassis Stavrakis „УЕФА најоштрије осуђује ужасне инциденте који су се синоћ догодили у Атини и који су резултирали губитком живота. Изражавајући наше најдубље саучешће породици жртве, атинском клубу и његовим навијачима, желимо да поновимо да насиљу нема места у нашем спорту и очекујемо да одговорни за овај ужасан индицент буду ухапшени и приведени правди што је брже могуће“, стоји у саопштењу УЕФА.
Наводи се да ће забрана одласка гостујућих навијача остати на снази. „Након јучерашњег насиља и у договору са локалним властима, УЕФА је одлучила да нису испуњени услови да се утакмица одигра вечерас. У складу са чланом 26.01 Правилника УЕФА Лиге шампиона 2023/24, утакмица која је планирано да се игра вечерас се одлаже. Претходно саопштена одлука у вези забране доласка гостујућих навијача за обе утакмице остаје на снази и све потребне мере ће се спровести“, стоји у саопштењу УЕФА.
Tuga u Atini: Zastava AEK-a na pola koplja, u sukobu navijača AEK-a i zagrebačkog Dinama ubijen navijač AEK-a (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак УЕФА званично одложила меч АЕК – Динамо, први дуел 15. августа у Загребу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.