Фармери ће моћи да конкуришу до 15. априла

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Apr.2023, 09:40

Фармери ће моћи да конкуришу до 15. априла

Јавни позив за премије за млеко у првом кварталу расписан је јуче. Конкурс за давања по хектару померен је како би пољопривредни произвођачи имали довољно времена да провере и ажурирају своје податке у катастру, прикупе потребну документацију и регулишу уговорне односе, рекли >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су јуче у Министарству пољопривреде. Фото: Unsplash/gecko81de „Ово апсолутно неће утицати на исплату субвенција, које ће пољопривредни произвођачи добити у исто време како је и планирано“ нагласили су овом министарству. Додали су да ће јавни позив за давања по хектару трајати месец дана уместо 45, а обрада захтева и динамика исплате биће непромењена.
Када је реч о пријавама за премије за млеко оне се подносе као и до сада преко млекара, а постоји могућност и непосредног пријављивања примарних произвођача. Фармери ће моћи да конкуришу до 15. априла, а према најавама исплате ће бити реализоване након завршетка позива у року од 30 дана.
Из Министарства пољопривреде напомињу да произвођачи који се самостално пријављују детаљнија упутства могу да погледају на сајту еаграр.гов.рс као и на јутјуб каналу министарства пољопривреде.
Надлежни су још једном подсетили да крајњи рок за пријаве у систем електронског регистра пољопривредних газдинстава не постоји, те да су пољопривредници у могућности да пријаву и обнову статуса газдинстава обаве све до тренутка подношења захтева за жељену субвенцију. Последњих месец дана било је доста отпора пољопривредника, махом старијих произвођача, али и реалних проблема када је реч о прихватању и функционисању система е-аграр.
Држава, међутим, не одустаје од увођења савремених технологија у евидентирању. Надлежни наглашавају да ће пољопривредници на платформи имати све податке о газдинству и електронски моћи да их мењају. Око 197.000 пољопривредних газдинстава пријављено је у е-аграр, према последњем пресеку Министарства пољопривреде.
Министарство је организовало и теренске посете најстаријим пољопривредницима и онима који из неког разлога нису у могућности да дођу у пољопривредне саветодавне и стручне службе.
MMF: najsporiji globalni privredni rast od devedesetih

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фармери ће моћи да конкуришу до 15. априла се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.