Шел пријавио највећи профит у последњих 115 година

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Feb.2023, 10:47

Шел пријавио највећи профит у последњих 115 година

Англохоландска мултинационална нафтна компанија Шел пријавила је рекордну годишњу добит након што су цене енергената порасле прошле године од како је почео рат у Украјини. Фото: Wikimedia Commons/InspiredImages Укупни профит у 2022. години износи 39,9 милијарди америчких долара, и дупло је већи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у односу на профит забележен прошле године и највећи је у 115-годишњој историји компаније, преноси Би-Би-Си.
Извршни директор Шела, Ваел Саван, рекао је да најновији резултати компаније „показују снагу Шеловог диференцираног портфолија, као способност да испоручи енергију од виталног значаја клијентима широм света“.
Енергетске компаније забележиле су рекордне профите после скока цена нафте и гаса након пандемије изазване коронавирусом и почетном рата у Украјини.
Mali: Danas isplata penzija za povišicom od 12,1 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шел пријавио највећи профит у последњих 115 година се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.