ЕУ наредних дана разговара о 11. пакету санкција против Русије

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Maj.2023, 17:15

ЕУ наредних дана разговара о 11. пакету санкција против Русије

 Европска комисија наредних дана предложиће свој једанаести пакет антируских санкција, објавило је данас европско издање америчког издања Политико, позивајући се на поједине дипломате. Фото: Wikimedia Commons
Наводи се и да ће представници Европске уније о том предлогу разговарати >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на састанку следеће среде, пренео је ТАСС.

Блумберг је раније објавио да Европска унија намерава да уведе ограничења транзита робе преко Русије у оквиру новог пакета санкција.

Предвиђене су и мере против бродова.

ЕУ разматра и механизам за санкционисање оних земаља, које су помагале Русији да заобиђе раније уведена ограничења.

Главни циљ таквог механизма биће да одврати земље од помоћи Русији и да пресече оне трговинске канале које Москва може да користи.

Нови пакет мера предвидеће ограничења за приколице, а у плану је и проширење постојец́их ограничења на возила, напредне технологије, индустријску робу, гвожђе, челик и прерађене производе који користе метале обухваћене санкцијама.

https://gradskeinfo.rs/mandic-tu-smo-za-sve-sa-svojima-u-srbiji-05-05-2023/
Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ наредних дана разговара о 11. пакету санкција против Русије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.