Танасковић: План је да у следеће две године наводњавамо 103.000 ха у Војводини

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 15:47

Танасковић: План је да у следеће две године наводњавамо 103.000 ха у Војводини

У наредном периоду ћемо се фокусирати на пољопривреднике у Војводини и на систем за наводњавање и електрификацију поља на овом подручју а план је да у следеће две године наводњавамо 103.000 хектара у Војводини, изјавила је данас министарка за пољопривреду, шумарство и водопривреду >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Јелена Танасковић. Фото: Танјуг/ Сава Радовановић Она је приликом посете Водама Војводине и разговора са директором овог предузећа Срђаном Кружевићем о будућим инвестицијама које се тичу пољопривредника у Војводини истакла да је то вредна инвестиција која ће много значити пољопривредницима, саопштиле су Воде Војводине.
Директор овог предизећа Срђан Кружевић је као веома позитивно оценио то што је спозната потреба да се боримо и против суша, а не само против поплава.
„Било је од кључног значаја препознати проблем суше, која нам је у претходном периоду задала веома тешке ударце и управо зато инвестирамо у ту област“, рекао је Кружевић.
Према његовим речима, ове године ће се отворити и нова транша Абу Даби фонда и, како је навео, у наредним годинама сведочићемо и превлачењу вода преко Фрушке горе према Срему.
„Ово је озбиљан подухват и када се заврши тај процес наводњавања на Фрушкој гори сведочићемо једној новој епохи у Водама Војводине“, рекао је Кружевић.
U Srbiji registrovano 270.000 poljoprivrednih gazdinstava

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Танасковић: План је да у следеће две године наводњавамо 103.000 ха у Војводини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.