ЕУ спрема 100 милиона евра надокнаде за земље погођене увозом украјинског жита

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 13:22

ЕУ спрема 100 милиона евра надокнаде за земље погођене увозом украјинског жита

Европска унија припремила је 100 милиона евра накнаде за фармере у земљама које се граниче са Украјином и планира да уведе ограничења на увоз украјинских житарица, саопштено је данас из Европске комисије. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky Како преноси Ројтерс, притисак на ЕУ да реши >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << питање пада цена због увоза јефтинијих украјинских житарица на територији целог блока, порастао је након што су Пољска и Мађарска током викенда увеле забране увоза појединих житарица из Украјине, а друге земље источне Европе најавиле сличне мере.
Европска комисија је надлежна за трговинску политику блока, а како агенција наводи, у припреми су оно што је у ЕК названо “превентивним мерама“ за одређене категорије житарица и биљног уља, првенствено за пшеницу, кукуруз, семе сунцокрета и семена уљане репице.
Према правилима, Европска унија може ограничити увоз неког производа у блок или његов део, а да притом и даље дозвољава транзит. Европски комесар за трговину Валдис Домбровскис ће касније данас разговарати на ову тему са министрима земаља чија су тржишта погођена, укључујући Бугарску, Мађарску, Пољску, Румунију и Словачку, као и са украјинским колегама.
Kredi Suis ometa istragu o tajnim računima nacista, tvrde američki senatori

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ спрема 100 милиона евра надокнаде за земље погођене увозом украјинског жита се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.