УНХЦР: Више од 100.000 избеглица прешло из Судана у суседне земље

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Maj.2023, 12:16

УНХЦР: Више од 100.000 избеглица прешло из Судана у суседне земље

Више од 100.000 избеглица до сада је прешло из Судана у суседне земље да би побегло од сукоба који је избио прошлог месеца у тој земљи, изјавила је представница Комесаријата за избеглице УН Олга Сарадо. Фото: Танјуг/PO Phot Arron Hoare/Uk Ministry of Defence via AP „Процењује се да је више од 100.000 избеглица >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << међу онима који су до сада су прешли у суседне земље“, упозорила је она на брифингу у
Женеви, преноси Ројтерс.
Десетине хиљада Суданаца и странаца и даље покушавају да побегну из сукобима захваћене земље која тоне у хаос.
Иако су за више од две седмице, од прве ескалације непријатељстава између војних фракција, проглашена три примирја, ниједно није потрајало.
Nemačka vlada podržava proveru azila na spoljnim granicama EU

Преузмите андроид апликацију.
Чланак УНХЦР: Више од 100.000 избеглица прешло из Судана у суседне земље се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.