Цене индустријских производа у еврозони пале за 10,6 одсто међугодишње

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2024, 08:16

Цене индустријских производа у еврозони пале за 10,6 одсто међугодишње

Цене индустријских производа у еврозони су у децембру 2023. пале за 10,6 одсто међугодишње, објавио је данас Евростат. Foto: Pixabay/mohamed_hassan На месечном нивоу цене у еврозони пале су за 0,8 одсто.
На нивоу Европске уније цене индустријских производа у децембру прошле године пале су за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 10 одсто међугодишње и за 0,9 одсто у односу на новембар.
У Европској унији су децембарске цене производа у енергетском сектору пале за 27,5 одсто међугодишње, а цене интермедијарних производа за 4,9 одсто, док су цене капиталних добара порасле за 2,8 одсто, трајних потрошачких добара за три одсто, а нетрајних потрошачких добара за 3,2 одсто.
Ако из рачунице избацимо енергенте, цене индустријских производа у ЕУ су у децембру 2023. пале за 0,4 одсто међугодишње.
Највећи међугодишњи пад цена индустријских производа у децембру је забележен у Ирској и то за 43,5 одсто, у Италији 20,5 одсто, у Бугарској 19,8 одсто, а највећи раст забележен је у Луксембургу 20,2 одсто, Словачкој 13,3 одсто и у Словенији два одсто.
Kompanija Snep planira da otpusti 10 odsto svojih zaposlenih

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Цене индустријских производа у еврозони пале за 10,6 одсто међугодишње се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.