Медији: Меси пристао да пређе у Барселону за годишњу плату од 10 милиона евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Maj.2023, 12:35

Медији: Меси пристао да пређе у Барселону за годишњу плату од 10 милиона евра

Фудбалер Пари Сен Жермена Аргентинац Лионел Меси пристао је да на крају сезоне потпише уговор са Барселоном по којем ће у каталонском клубу годишње зарађивати 10 милиона евра, преноси Радио Монте Карло (РМЦ). Фото: Танјуг/AP Photo/Thibault Camus „Меси је пристао на радикално смањење плате >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од чак 66 одсто, само да би опет могао да заигра за клуб свог живота. Он ће сада годишње зарађивати 10 милиона евра по сезони“, наводе француски медији позивајући се на РМЦ.
Руководство Барселоне је поручило Месију да мора да поштује финансијски фер-плеј и истакло да није у могућности да Аргентинцу понуди већа примања.
Меси би, у случају да прихвати ову понуду, био осми фудбалер по годишњој заради у каталонском клубу. Он би имао исту плату као Феран Торес. Извор из РМЦ наводи да је кључну улогу у преговорима имао бивши аргентински фудбалер Серхио Агуеро.
РМЦ подсећа да Ал Хилал из Саудијске Арабије нуди Месију вишегодишњи уговор у вредности од 540 милиона евра.
Аргентинац је играо за Барселону од 2000. до 2021. године, а потом је због тешке финансијске ситуације у којој се нашао каталонски клуб прешао у Пари Сен Жермен. Он је за француски клуб одиграо 71 меч и постигао 31 гол уз 34 асистенције. РМЦ истиче да ће Меси 24. јуна напунити 36 година, а највероватније би тог дана могао да потпише уговор са Барселоном, који ће важити од првог јула.
Navijači Napolija cele noći slavili osvajanje titule u Seriji A

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Медији: Меси пристао да пређе у Барселону за годишњу плату од 10 милиона евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.