У Великој Британији међугодишња инфлација у марту 10,1 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 14:47

У Великој Британији међугодишња инфлација у марту 10,1 одсто

У Великој Британији инфлација у марту износила 10,1 одсто међугодишње, што је више од пројектованих 9,8 одсто за тај месец, објавила британска Канцеларија за националну статистику. Фото: Танјуг/Boris Roessler/dpa via AP Индекс потрошачких цена у марту остао је висок јер су и даље наставиле >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да расту цене хране и енергената.
Инфлација је у фебруару износила 10,4 одсто, док је у марту имала забележила благи пад, преноси ЦНБЦ.
На месечном нивоу, инфлација је била 0,8 одсто у марту, што је изнад планираних 0,4 одсто, али је нижа у односу на 1,1 одсто у фебруару.
Док се британска домаћинства и даље суочавају са високим рачунима за храну и енергију, радници у многим секторима покренули су масовне штрајкове последњих месеци усред спорова око плата и услова.
Evrostat: Bazna inflacija u evrozoni u martu porasla na 5,7 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Великој Британији међугодишња инфлација у марту 10,1 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.