Канада: Евакуисано око 10.000 људи у Квебеку због пожара

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jun.2023, 09:45

Канада: Евакуисано око 10.000 људи у Квебеку због пожара

Око 10.000 становника провинције Квебек у Канади било је принуђено да се евакуише из кућа због пожара, а ова сезона шумских пожара је једна од најгорих у тој земљи. Фото: Танјуг/Communications Nova Scotia /The Canadian Press via AP Градоначелник Сет-Ила, приморског града у Квебеку, увео је у петак локално >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ванредно стање због шумских пожара.
Министар јавне безбедности Квебека Франсоа Бонардел рекао је да је контактирао савезну владу и тражио помоћ војске, пренео је Ројтерс.
Канадске оружане снаге су распоређене на западу Канаде од почетка маја, а трупе су послате у Нову Шкотску у четвртак.
Помоћ је стигла и из САД, Аустралије, Новог Зеланда и Јужне Африке, а очекује се већа помоћ следеће седмице.
Око 30.000 људи широм Канаде је расељено због шумских пожара који су избили у готово свим канадским провинцијама.
До сада је изгорело више од 2,7 милиона хектара током ове године широм Канаде, што је 10 пута више од просечне површине у ово доба године током протекле деценије.
Према подацима канадског министарства за ванредне ситуације, тренутно гори 214 пожара, а од тога је 93 ван контроле.
 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Канада: Евакуисано око 10.000 људи у Квебеку због пожара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.