Британска полиција открила 1,7 милијарди долара биткоина од кинеске преваре

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2024, 10:06

Британска полиција открила 1,7 милијарди долара биткоина од кинеске преваре

Британска полиција открила је биткоин у вредности од 1,7 милијарди долара, који је повезан са женом оптуженом за прање прихода од преваре у Кини од шест милијарди долара, саопштили су данас тужиоци на суђењу у Лондону. Фото: Unsplash/hmiguelsousa Јиан Вен (42), држављанка Велике Британије, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << негирала је наводе да је помогла у прању огромних сума које је прикупио Жимин Киан, тражен у Кини због шеме преваре преко које је опљачкано око 130.000 инвеститора, пренео је Блумберг.
Полицијска рација 2018. године у њиховом изнајмљеном лондонском дворцу открила је лаптопове, драјвове и нотебоок рачунаре, који су чували лозинке и крипто новчанике у којима је сваки биткоин био вредан стотине милиона долара, наводи тужилац, преноси Танјуг. Рација је уследила након покушаја Јианове да купи две куће у Лондону у вредности од око 15 и 30 милиона долара, који су пропали након што она није могла да пружи адвокату, који је укључен у те послове, довољно доказа о извору средстава.
У изјави полицији из 2019, Јиан је рекла да је живела са Жимином као неговатељица и преводилац и да је за то добила 3.000 биткоина. Она је мало знала о биткоинима, али је схватила је да су они извор Жиминовог богатства, рекла је полицији.
Ruski Gugl, firma Jandeks od danas u potpunosti u ruskom vlasništvu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британска полиција открила 1,7 милијарди долара биткоина од кинеске преваре се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.