Француска: Тимови за гашење пожара ће бити спремни већ од 1. јуна

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 15:53

Француска: Тимови за гашење пожара ће бити спремни већ од 1. јуна

Француски тимови за гашење пожара ће већ 1. јуна, месец дана раније него претходних година, бити спремни за евентуалне пожаре, који услед климатских промена почињу све раније. Фото: Pexels/Pixabay „Прошле године смо имали пожаре већ у јуну, па смо одлучили да максимално мобилишемо тимове >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и авионе који ће бити потпуно спремни 1. јуна“, рекао је генерални инспектор цивилне безбедности Франсоа Пени, преноси Ројтерс.
Он је истакао да је реч о „врло јасном знаку климатских промена“.
Француски министар унутрашњих послова Жералд Дарманен рекао је раније, када је почео први велики овогодишњи пожар на граници са Шпанијом, да долази „веома тешко лето, вероватно тешко као лето 2022. године“.
Поједини окрузи у јужној Француској већ су увели рестрикције воде, а геолошки институт саопштио је да би ниске резерве подземних вода могле да доведу до још горе суше овог лета.
Прошле године је у пожарима широм Европе уништено око 785.000 хектара шума, што је више него двоструко од годишњег просека у последњих 16 година.
Gardijan: Direktni preci kralja Čarlsa III posedovali su plantaže robova

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Француска: Тимови за гашење пожара ће бити спремни већ од 1. јуна се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.