У припреми нове пензионерске картице за целу Србију-употреба од 1.октобра

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Feb.2023, 14:09

У припреми нове пензионерске картице за целу Србију-употреба од 1.октобра

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да су у припреми нове пензинерске картице које ће од 1. октобра омогућити значајне попусте и погодности за пензионере у целој Србији. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Вучић је на скупу поводом обележавања 100 година пензијског >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << система у Србији, у Палати Србија, током обиласка штандова подсетио да су пензионери имали у последња два месеца укупно повећање пензија од укупно 20,8 одсто и истакао да је то највеће повећање до сада.
Председник је рекао да ће увећану пензију за јануар управо данас добити последња категорија пензионера, њих око 1,4 милиона, који су били запослени и суштински плаћали порезе и доприносе. „Размишљамо како да додатно побољшамо стандард пензионерима. Картице ће им омогућити да обаве и здравствене прегледе, који ће бити организовани и у парковима у великим градовима и домовима здравља са најбољом здравственом заштитом и негом. Такође, у продавницима да имају попуст, када уђу у Меркатор и ДИС, али верујем да ћемо то договорити и са Делезом и Максијем и осталима, да када пензионери имају пуну цену 10.000 динара, да ће платитити мање 200, 300 или 500 динара мање, што није мало“, рекао је Вучић.
Најавио је да би то све могло да крене од 1. октобра, пошто се тада обележава Међународни дан старих, а да ће већ од 15. марта кренути пријаве. „Онда идемо у жестоку акцију као држава да ангажујемо што више фирми који ће да нуде своје услуге. Желимо да пензионери имају више новца и бољи животни стандард, ми смо то радили пре за Београд, а сада први пут радимо у целој Србији. То ће моћи сви једнако да користе, на пример, у Бабушници, Прибоју, Кикинди, Београду и сваком другом месту“, рекао је Вучић.
Додао је да ће картице имати и „кјуар“ код и показао новинарима прву картицу, које ће добити пензионери. „Ово је једна од првих пензионерских картица, поделићемо их током лета, а од 1. октобра треба да почну да их користе“, рекао је Вучић и додао да је пре са попустима за пензионере било и трикова, али да ће сада бити другачије и да ће у њих бити укључени и ресторани и многи други.
Bocan-Harčenko: Srbija zna da se odupre pritiscima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У припреми нове пензионерске картице за целу Србију-употреба од 1.октобра се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.